WEDSTRIJD ZVK Celtic Houthalen '94 - ZVK Eisden-Dorp  4 - 5  (2-0)

DATUM 03-12-2010  21:20

DOELPUNTEN 10’ 1-0 TEODORI Mauritzio, 15’ 2-0 NEJJAR Youssef, 27’ 2-1 EL OUADI Issam (O.G.), 33’ 3-1 NEJJAR Youssef, 33’ 3-2 D’ANGELO Davide, 37’ 3-3 HAMERS Jeroen, 37’ 3-4 MEYERS Bram, 38’ 4-4 SALMY Nordin, 40’ 4-5 D’ANGELO Davide

VERSLAG Gisteren ontving de leider in 2e nationale B Eisden Dorp. Celtic speelde niet goed, maar had aan enkele goede acties voldoende om toch met een 2-0 ruststand naar de koffie te gaan, na een doelpunten van Teodori en Nejjar.

Eisden staat onderaan het klassement en dus waren ze gebrand om de scalp van Celtic mee te nemen. Het speelde gretig, doch met weinig overtuiging. De 2-1 kwam er da na een own-goal van El Ouadi die zich verkeek op een inspeelbal van Eisden. Hierdoor viel de complete controle wat weg bij Celtic, doch Eisden kon daar weinig mee beginnen. In de 33’ kon Celtic dan na een berg onbenutte doelkansen toch op 3-1 komen via Nejjar. Maar op een vrije trap scoorde D’Angelo nog binnen de minuut de aansluiter. Dit gaf Eisden moed en men rook puntenwinst, want Celtic speelde echt niet goed. Ondanks dat creert het toch nog een hoop doelrijpe kansen, maar Meyers, in de plaats gekomen van Elpidio, keepte goed. In de 37’ laat Celtic zich 2x ringeloren door eerst Hamers en daarna Meyers. Eisden komt zo op voorsprong en Celtic schiet wakker. Een minuutje later staat het opnieuw gelijk als Salmy kan scoren. Celtic drukt want wil geen punten verliezen, maar ref Verheyen wil tot 3x toe géén 6e fout fluiten voor Eisden en op enkele seconden van het einde kan Eisden met een afgeweken bal de 3 punten nog mee naar huis nemen.

Het was niet goed en een welgemeende proficiat aan Eisden dat daarmee weer een stukje uit de gevarenzone geraakt. Maar het moet gezegd. Deze wedstrijd had nooit verloren mogen worden, ondanks een slechte partij, ondanks een partijdige ref Verheyen. Een bittere pil om te verteren met de komst van topklasser Chatelineau volgende week in de Beker van België. Misschien dat enkelen dŕŕr al mee bezig waren gisteren avond.